Kaupallinen yhteistyö: BabyDot

Heti alkuun täytyy myöntää, että olen ostanut Beibelle huonoimmat, mutta myös parhaat kestovaipat käytettynä. Hyvien kestovaippojen löytäminen käytettynä voi olla haastavaa ja aikaavievää. Kestovaippoja ostaessa kannattaakin olla tietoinen muutamasta pikkuniksistä, joita hyödyntämällä teet hyviä hankintoja. Tämän artikkelin luettuasi tiedät, miten löydät parhaat kestovaipat käytettynä ja miten voit välttää virheostokset.

Jotta löydät parhaat kestovaipat käytettynä, kiinnitä huomiota näihin asioihin

Kestovaippoja löytää käytettynä yleensä netistä kauppapaikoilta ja esimerkiksi Facebookin kirpputoriryhmistä. Käytetyn tavaran ostaminen netistä on aina vähän riski, sillä et pysty tarkistamaan tuotetta ennen kauppoja. Tuotteen todellinen kunto voi poiketa paljonkin ilmoitetusta, mutta kuvien perusteella voit päätellä vaippojen kunnon. Jos haluat löytää hyväkuntoiset käytetyt kestovaipat nopeasti, kannattaa tilata kestovaipat BabyDotilta. Verkkokaupasta löydät uusia ja käytettyjä kestovaippoja, jotka ovat varmasti hyvässä kunnossa.

Kokomerkintä auttaa löytämään parhaat kestovaipat käytettynä

Kestovaippoja ostettaessa kannattaa olla tietoinen eri kokomerkinnöistä. Kestovaipoissa kokomerkinnät perustuvat lapsen painoon. Koot vaihtelevat eri merkkien välillä, mutta keskimäärin kokomerkinnät tarkoittavat seuraavaa:

  • NB (newborn) = 3–6 kg
  • S = 5–8 kg
  • M = 7–10 kg
  • L = 10–15 kg
  • XL = >15 kg
  • One size = yksi koko

Näiden lisäksi on olemassa P (petite) -koko, joka on hoikalle lapselle suunniteltu vyötäröltään korkeampi malli. Petite-vaipan korkeus on L-kokoista vaippaa vastaava, mutta leveys M-kokoa.

One size -vaippa sopii periaatteessa kaikenkokoisille vaippaikäisille, koska vaipan korkeutta voi säätää. Käytännössä vaippojen koossa on vaihtelua merkeittäin, one size -kestovaippa voi olla esim. 3-11 kg tai 8-18 kg. Vaipan käyttöaika yhdellä lapsella on siis hyvin pitkä: parhaimmillaan samaa vaippaa voi käyttää koko vaippaiän!

Jos olet vasta aloittamassa kestovaippailua, ei kannata hankkia vaippoja, joiden kokomerkintä ei ole tiedossa. Tällaisia voivat olla esimerkiksi itse tehdyt vaipat (DIY tai TSI) tai vaipat, joiden lapussa ei ole kokomerkintää. Itse olen esimerkiksi ostanut vahingossa TSI-vaippoja, jotka olivatkin liian pieniä. 

Vaippojen myyjä ei välttämättä pysty kertomaan vaipan todellisesta koosta tai ominaisuuksista, mikäli hän on itsekin aloittelija kestovaippailussa. Suhtautuisin varauksella kaupantekoon, jos vaikuttaa siltä, ettei myyjä osaa vastata kysymyksiisi vaipoista. Kun aloittelin kestovaippailua, tulin ostaneeksi huonokuntoisia ja väärän kokoisia vaippoja juurikin myyjiltä, jotka eivät itse olleet kovin perehtyneitä kestovaippoihin.

Jos sinulla on jo muutamia sopivia kestovaippoja kotona ja olet kiinnostunut käytetyistä kestovaipoista, joissa ei ole kokomerkintää, voit pyytää myyjältä mittoja. Vertaa vaipan pituutta ja haaraosan leveyttä jo käytössä oleviin vaippoihin, ja päättele vaipan sopivuus niistä.

Haluaisitko ostaa käytettyjä kestovaippoja, mutta vaippojen kunto arveluttaa? BabyDotin verkkokaupasta löydät takuulla hyväkuntoiset käytetyt vaipat. Tutustu BabyDotin käytettyjen kestovaippojen valikoimaan!

Yleisin syy sille, miksi käytetyt kestovaipat ovat huonokuntoisia

Löystyneet kuminauhat ovat yleisin vika, mitä käytetyissä kestovaipoissa on. Kuminauhat löystyvät käytössä ja niitä pitää aika ajoin vaihtaa. Vaihtaminen on yleensä helppoa, mutta siihen on omat niksinsä. Aikaa hommaan toki menee! Siksi monet mieluummin antavat “kumpparikuolleet” vaipat pois vaikka ilmaiseksi, kuin alkaisivat itse vaihtaa kuminauhoja.

Valitettavasti jotkut myyjät kaunistelevat vaippojen kuntoa. Kuminauhoja saatetaan väittää napakoiksi, vaikka todellisuudessa ne ovat jo löysänpuoleiset. Tai kerrotaan kuminauhojen olevan “hieman löystyneet”, vaikka oikeasti ne pitäisi jo vaihtaa. Myyjä tietysti haluaa päästä kestovaipoista eroon, mutta ostajalle kauppa on iso pettymys. 

Kun haluat löytää parhaat kestovaipat käytettynä, tarkista ostettavien kestovaippojen kuminauhat huolellisesti.
Mitä enemmän kangas on rypyllä kuminauhojen kohdalta, sitä paremmassa kunnossa kuminauhat yleensä ovat! Kuvassa vasemmalla puolella hyväkuntoinen vaippa. Keskimmäisen taskuvaipan reisikuminauhat ovat jo vähän löystyneet. Oikeanpuoleinen kestovaippa on ”kumpparikuollut”.

Jos ostat vaippoja netin kirppariryhmästä, pyydä myyjältä valokuva vaipan reisi- ja vyötärökuminauhoista lepoasennossa ja venytettynä. Vielä parempi on, jos myyjä voi ottaa lyhyen videon, jossa hän näyttää kuminauhojen venyvyyden. Näin vältät ainakin täysin kumpparikuolleiden vaippojen ostamisen. 

3 tapaa tarkistaa kestovaippojen tarrojen kunto valokuvasta

Kuminauhojen lisäksi kuluneet tarrat ovat yleinen syy vaippojen huonokuntoisuuteen. Tarrojen koukkupuoli lakkaa pitämästä ja vaippa ei pysy enää kunnolla kiinni. Tarrojen vaihtaminen ei välttämättä ole helppoa, ja vaihtamiseen menee myös aikaa. 

Kuluneet tarrat voit tunnistaa valokuvista kolmella tavalla:

  • Jos vaipan tarrat ovat valkoiset tai vaaleat, tummentunut väri kertoo yleensä kulumisesta. 
  • Vaippakangas ei ole suora tarran kohdalta, vaan “aaltoilee”.
  • Kun tarrat ovat kiinni, koukkupuolen reunat eivät enää ota kiinni vaan repsottavat. 
Kun haluat parhaat kestovaipat käytettynä, muista tarkistaa tarrojen pitävyys.
Kuvassa huonokuntoinen kestovaippa ja vertailun vuoksi taaempana hyväkuntoinen vaippa. Huomaat varmasti eron tarrojen kunnossa? P.S. Hyväkuntoinen vaippa on tilattu BabyDotilta, ja se on edelleen hyvässä kunnossa 8kk käytön jälkeen!

Tätä ongelmaa ei tietenkään ole, jos käytät nepillisiä vaippoja. Tarkista niistä kuitenkin, että kaikki nepit ovat paikoillaan ja ehjiä. 

Älä osta kestovaippaa, jonka PUL on rikki!

PUL tarkoittaa polyuretaanilla laminoitua kangasta, jota käytetään AIO-, tasku- ja kuorivaipoissa estämään kosteuden siirtyminen vaipan ulkopuolelle. PUL-laminointia ei pysty korjaamaan. Jos laminointi on rikkoontunut, vaippa on vietävä tekstiilikierrätykseen. 

PUL-kalvo voi olla irronnut vaipan kankaasta, mikä olisi hyvä mainita myynnin yhteydessä. Tämä ei estä vaipan käyttöä, jos kalvo on muutoin ehjä. PUL-kalvo kannattaa tarkistaa reikien varalta etenkin kuminauhojen kohdalta. Kuminauhoja vaihdettaessa saattaa kalvoon tulla neulasta reikiä, jotka aiheuttavat kosteuden tihkumisen. Tällaisia vaippoja voi yleensä käyttää vielä esimerkiksi villahousujen kanssa, mutta vaipan hintapyynnön pitää tietysti olla matalampi. 

Näin löydät parhaat kestovaipat käytettynä

Kirpputoriryhmien selaaminen on monesti hyvin aikaa vievää, ja parhaat kestovaipat käytettynä viedään yleensä käsistä. Hyviä löytöjä voi toki tehdä edullisesti, mutta myynnissä ei välttämättä ole juuri sitä vaippaa, mitä etsit. Siksi olenkin tilannut vaippoja BabyDotilta. 

Kun haluat parhaat käytetyt kestovaipat helposti ja luotettavasti, suosittelen tilaamaan ne BabyDotilta.
BabyDotilta löytyy lukuisia eri vaippamerkkejä käytettynä ja uutena. Esimerkiksi etualalla olevia valkoisia Rhymetime-taskuvaippoja löytyy käytettynä ja Thirsties-vaippakuoria uutena. Niistä on saatavilla tämän Sakura-kuosin lisäksi monia muitakin kauniita värivaihtoehtoja!

BabyDot myy käytettyjä kestovaippoja, jotka on kunnostettu. Tilatessasi voit siis olla varma, että mm. vaipan kuminauhat ja tarrat ovat kunnossa. Hinta on myös edullisempi verrattuna uusien vaippojen hintaan. Käytettyjen kestovaippojen lisäksi valikoimasta löytyy uusia kestovaippoja ja BabyDotilta voit tilata kätevästi samalla myös imut ja muut vaippatarvikkeet. BabyDotin sivulta löydät paljon tietoa ja vinkkejä kestovaippailuun. Kannattaa käydä tutustumassa!

8kk päivittäisen käytön jälkeen

BabyDotilta tilattujen kestovaippojen kunto

on edelleen todella hyvä!

Kyllästyin kirpputoriryhmien selaamiseen ja vaihtelevan kuntoisiin kirpputorihankintoihin, joten hankin Beibelle Rhymetime-kestovaippoja BabyDotilta. Olen ollut tähän ostokseen erittäin tyytyväinen, sillä 8 kuukauden päivittäisen käytön jälkeen vaippojen tarrat ja kuminauhat ovat edelleen hyvässä kunnossa. Käytettyjen vaippojen tilaaminen BabyDotilta säästi todella paljon aikaa ja vaivaa!

Jos olet epävarma, millaisia vaippoja sinun kannattaisi hankkia, BabyDotilta saat asiantuntevaa opastusta ja ystävällistä palvelua. Verkkokaupassa pystyt kätevästi rajaamaan hakuehtoja. Jollet ole varma, millaisia vaippoja sinun kannattaisi ostaa tai haluat tiedustella vaippojen saatavuutta, voit lähettää kysymyksesi helposti yhteydenottolomakkeella.

Lue seuraavaksi: Kestovaipat: taskuvaipat ja imut – miten löytää sopivat?